Harita Genel Müdürlüğü ile Bölümümüz Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü ile Hacettepe Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Arasında "Santimetre-altı Bölgesel Jeoit Belirleme" Konulu iş birliği protokolü imzalanmıştır. Protokolün amacı ulusal yükseklik sistemi referans yüzeyi Türkiye Jeoit Modelinin doğruluğunu, santimetre altına indirebilecek veri, yöntem vb. konularda araştırma yapmaktır. Bu protokol kapsamında bölümüzde yürütülen "Topoğrafik Yoğunluk ve Gravite Düşey Gradyen Ölçüleri Kullanarak Jeoit ve Ortometrik Yüksekliklerin İyileştirilmesi" isimli TÜBİTAK (120Y246) projesi faaliyetleri gerçekleştirilecek ve bu sayede Türkiye Ulusal Yükseklik Sisteminin Modernizasyonu çalışmalarına katkı sunulacaktır.

İş birliği protokolü düzenlenen törende Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil VURAL ve Harita Genel Müdürlüğü Yrd. Teknik Hizmetler Başkanı Müh. Albay Dr. İbrahim NALCI tarafından imzalanmıştır. İmza törenine Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Mustafa TÜRKER, Jeodezi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aydın ÜSTÜN ve Arş. Gör. Dr. Berkay BAHADUR katılmıştır.