TUFUAB XII. Teknik Sempozyumu
Değerli Katılımcılar;
1989 yılından bu yana düzenlenmekte olan Türkiye Ulusal Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Birliği (TUFUAB) Teknik Sempozyumu’nun XII. si Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ev sahipliğinde 24-26 Mayıs 2023 tarihleri arasında Sivas’ta gerçekleştirilecektir. Teknolojideki gelişmelere paralel olarak hızla gelişen Fotogrametri ve Uzaktan Algılama teknikleri birçok disiplinde yaygın olarak kullanılmaktadır. TUFUAB; bu gelişmeleri yakından takip eden, uygulayan ve geliştiren bilim insanlarını bir araya getirmeyi ve bilgilendirme sempozyumları düzenlemeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla XII. Teknik Sempozyum’da Fotogrametri ve Uzaktan Algılama tekniklerinin yanı sıra bu tekniklerle bütünleşik Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) alanındaki uygulama ve teknolojik gelişmelere yer verilecektir. Diğer taraftan her geçen gün hayatımızın her alanında sıklıkla karşılaştığımız derin öğrenme, yapay zeka, nesnelerin interneti, metaverse konularının yanı sıra bu konuların coğrafi bilgi teknolojileri ile ilişkisi üzerinde de durulacaktır.

XII. Teknik Sempozyuma, üniversitelerin; harita/geomatik, bilgisayar, ziraat, çevre, maden, jeofizik, jeoloji, orman mühendisliği bölümleri, şehir ve bölge planlama, sanat tarihi, mimarlık bölümleri ile Harita Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü, Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü, Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü, Çevresel Etki Değerlendirmesi Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Belediyeler, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş., Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ), Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ), Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve özel sektör temsilcilerinin katılımı planlanmaktadır.

Fotogrametri, Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri konularına ilgi duyan herkesi ISPRS Başkanı ve Türkiye Uzay Ajansı’nın da davetli konuşmacı olarak yer alacağı bu önemli bilimsel etkinliğe katkıda bulunmaya davet ediyor, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl dönümünde Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas'ta sizleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağımı ifade etmek istiyorum.

Sempozyum hakkında ayrıntılı bilgilere https://tufuab2023.cumhuriyet.edu.tr/ adresi aracılığıyla erişebilirsiniz.

Saygılarımla,
Prof. Dr. Tarık TÜRK